Utilitzem cookies per assegurar-nos de poder-te oferir la millor experiència en aquest lloc web.
Si vols obtenir més informació sobre les cookies pots fer clic aquí.

Associació de Gent Gran Viure i Conviure

Notícies

Imatge Dinar de Nadal i 35e Aniversari del Casal
22/12/2018

Dinar de Nadal i 35e Aniversari del Casal

Reportatge fotogràfic

Imatge Conferencia 31-10-2018
13/12/2018

Conferencia 31-10-2018

Taula de debats L’ACTUALITAT SOCIAL I POLÍTICA A CATALUNYA a càrrec d’Elisenda Paluzie Hernández. Economista, Presidenta de l’ANC


Fotografies:
javascript:nicTemp();


Imatge Conferencia 28-11-2018
13/12/2018

Conferencia 28-11-2018

TAULA DE DEBATS


EL CAVALLER FLOÏD

S’emmarca en la història extraordinària de J.B. Cendrós  l’industrial del mític massatge Floïd, rere el qual hi ha una de les tasques de mecenatges més importants del S. XX a Catalunya.

A càrrec de Genís Sinca i Algué (autor del llibre)

Periodista i escriptor 


Fotos del acte:

javascript:nicTemp();Imatge TARDA MUSICAL
02/05/2016

TARDA MUSICAL

D’una gran qualitat artística va ser la tarda musical del divendres dia 22.
Un escollit repertori de cançó lírica, cançó tradicional catalana i àries i duos d’òpera va ser interpretat d’una manera brillant per la soprano Cristina Koch i el tenor Isidre Badia, acompanyats al piano per la pianista i compositora Trinitat Mujal. Amb la magistral interpretació de la cançó Tonight (duo de West Side Story), van aconseguir entusiasmar i posar dempeus el nombrós públic. Totes les interpretacions van ser agraïdes amb forts aplaudiments.


Imatge CONFERÈNCIA
02/05/2016

CONFERÈNCIA

Hi hagué una conferència de rigorosa actualitat sobre el Procés constituent cap a la República Catalana que va pronunciar de manera excepcional la diputada i Secretària General d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira.


Imatge TARDA MUSICAL
02/05/2016

TARDA MUSICAL

No menys reeixida va ser la tarda musical del dilluns dia
25. Un concert de guitarra amb interpretacions de música celta i romàntica.
Els assistents varen poder gaudir de l’extraordinària sensibilitat del professor de guitarra i compositor Joan Antoni Martínez.


Imatge ASSEMBLEES ANUALS
02/04/2016

ASSEMBLEES ANUALS


El dia 21 de març, amb l’assistència de gairebé una quarantena de persones, es van celebrar les Assemblees anuals. Per una banda es féu l’Assemblea d’usuaris del Casal on es va informar de les activitats realitzades l’any 2015 i de la programació per al 2016, i també es va informar de les millores realitzades al centre durant l’any 2015.
En relació a l’Assemblea de socis de l’ Associació Viure i Conviure es va informar de les activitats realitzades durant l’any 2015 i de la programació per al 2016.
Aixi mateix es va presentar el balanç econòmic, compte de resultats i liquidació del pressupost de l’any 2015. Quant a la liquidació del pressupost es presentaren uns ingressos per un import de 92.460,43€ i unes despeses per un import de 89.783,94€.
Per a l’exercici de l’any 2016 s’ha presentat un pressupost de 99.850€


Imatge VERDAGUER
02/04/2016

VERDAGUER

VERDAGUER: fe, pàtria i amor
El dia 9 de març vàrem tenir amb nosaltres en Joan Vilamala, llicenciat en filologia catalana i exprofessor de llengua i literatura catalana, dels IES Lluís de Peguera i Pius Font i Quer, de Manresa, per parlar-nos de Jacint Verdaguer, un personatge que coneix bé entre altres raons perquè és fill del mateix poble, i sobre el qual ha publicat tres antologies,
un vídeo i una auca. Va començar la xerrada passant-nos l’audiovisual “Verdaguer, poeta de Catalunya”, el guió del qual és obra de Vilamala. Un cop emmarcat el personatge, va comentar-nos com els jocs florals van ser una autèntica plataforma per a la recuperació del prestigi perdut de la llengua catalana i com Verdaguer és qui representa millor el
moviment de la Renaixença. Per això, partint de la divisa dels jocs:
Fe, Pàtria i Amor, Vilamala va exposar, a través de poemes, com
Verdaguer va tractar aquestes tres temàtiques. Per la FE:  Espines, Les tres volades i Sum
vermis. Per la PÀTRIA, Lo Farell,Los dos campanars  Don Jaume en Sant Jeroni, i per l’AMOR, Lo follet, Cap al vespre i Cant de Gentil. En resum: Joan Vilamala ens va ajudar a conèixer una mica millor aquest gran clàssic de les lletres catalanes, paladejant lmusicalitat del versos verdaguerians d’una manera amena i didàctica.


Imatge AMUNT
28/02/2016

AMUNT

La Berta Oliveras ens va presentar un reportatge  molt emotiu a l’entorn de la malaltia bipolar, que va  rebre la menció especial IV Premi Jordi Solé Tura  per a cinema sobre malalties del cervell 2013. Els 10 protagonistes d’”Amunt” s’han enlairat més  d’una  vegada.  Afronten  tabús  i  exposen,  sense  complexos, les seves experiències maníaques del  trastorn bipolar.

Aquest tema toca molt de prop la directora, Berta  O. Peig. Ella mateixa ha tingut episodis maníacs i,  fruit de la voluntat d’aprofundir en el tema, ha realitzat dos treballs sobre la fase maníaca del trastorn bipolar.

El primer va ser el curtmetratge “Dins la bombolla”,  com a treball de fi de carrera de Comunicació Audiovisual, de caràcter més experimental, i el segon, el  documental “Amunt”. Les deu persones que protagonitzen el documental  són de la comarca del Bages. Alguns d’ells, vinculats a l’Associació de Bipolars del Bages, i d’altres  coneguts de la directora. La narració està estructurada en capítols temàtics. Després d’especifi car  quan  els  van  diagnosticar  el  trastorn,  ens  parlen dels símptomes, l’acceptació personal i de l’entorn,  les conseqüències, la consciència social i quin balanç fan de la malaltia. Les entrevistes s’entrellacen  amb imatges metafòriques amb una acurada fotografi a. El col.loqui fou extens i intens ja que la realitat exposada ens deixà petjada per la sensibilitat  demostrada.


1 2 3 >